Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές, δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Δημιουργήθηκαν το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr), με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για το βιβλίο. 

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τα Βιβλία φθάνουν στην κάθε σχολική τάξη μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν επί 4 εβδομάδες.
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 η υπέροχη αυτή βαλίτσα έφτασε και στο σχολείο μας και το θέμα της είναι Τravelling Around the World … είναι γεμάτη με ταξιδιωτικές περιπέτειες στα Αγγλικά!
Η κα Πλούμη Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και υπεύθυνη της άφιξης της βαλίτσας στο σχολείο μας,  με χαρά θα “ταξιδέψει” τα παιδιά μέσα από τα βιβλία συναρπαστικά ταξίδια ανά τον κόσμο. Τα παιδιά θα έχουν την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι, χαράζοντας έτσι την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν το άλλο….
 
 
   
Βιβλία σε ρόδες