🎊

Παρασκευή 6 Μαΐου οι μικροί/ές μας καλλιτέχνες του τμήματος Δ1 με την εκπαιδευτικό Φρεμεντίτη Χριστίνα συμετείχαν στο εκπαιδευτικό δημιουργικό καρναβαλικό εργαστήριο στα Παλαιά Σφαγεία.
Τα Παλαιά Σφαγεία, το σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού, υποδέχτηκαν τα παιδιά που μετάφεραν τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, το ενδιαφέρον τους.
Οι μαθητές/τριες πληροφορήθηκαν για την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού και παρακολούθησαν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα ή παραστάσεις θεάτρου σκιών που συνδέονται με το Καρναβάλι, ενώ εκπαιδεύτηκαν μέσα σε ένα ψυχαγωγικό πλαίσιο από καταρτισμένους εκπαιδευτές να δημιουργούν οι ίδιοι καρναβαλικές μάσκες. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου Sparc τα παιδιά συμμετείχαν σε μια εικονική εμπειρία εστιασμένη στη μασκαράτα, την ξεχασμένη αυτή καρναβαλική τέχνη όπου φόρεσαν μία ευμεγέθη υπεράνθρωπη κατασκευή και συμμετείχαν στα Καρναβαλικά δρώμενα, η οποία ευδοκίμησε στις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Πρόκειται για πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε, έτσι ώστε οι επισκέπτες του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων να βιώσουν μία «εκ των έσω» εμπειρία Καρναβαλικής δημιουργίας και ανακάλυψης.
Περάσαμε καταπληκτικά!!!

Δημιουργική επίσκεψη του Δ1 στο καρναβαλικό εργαστήριο στα Παλαιά Σφαγεία