Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 οι μαθητές/ριες της Ε τάξης επισκέφτηκαν το κέντρο  «STEM+ARTS» στα εκπαιδευτήρια Κουτσαντώνη και με ενθουσιασμό συμμετείχαν δημιουργικά στο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του δυναμικού τους μέσα από την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων όπως: κριτικής σκέψης, αποφασιστικότητας, διαχείρισης χρόνου, πειθαρχίαs και αλληλοσεβασμού, έτσι ώστε οι αυριανοί ενήλικες να εργάζονται από κοινού μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 Στα πειράματα 🧪🧫έμαθαν πώς λειτουργεί ένας αισθητήρας απόστασης και τι είναι τα ηχητικά κύματα!!! έφτιαξαν μια βρυσούλα με τη βοήθεια μπαλονιού και ένα ουράνιο τόξο μέσα σε ένα καλαμάκι με τη βοήθεια αλατιού. Γιατί δεν ενώνεται το ηλιέλαιο με το χρωματιστό νερό; Τέλος τι θα συμβεί εάν βάλουμε ένα παγάκι μέσα σε λάδι ;

Για να κατανοήσουν τα παιδιά την Ρομποτική και να αναπτύξουν ιδέες και κατασκευές αυξημένης πολυπλοκότητας, χρησιμοποιήσαν τα πακέτα ρομποτικής LegoWeDo 2.0, SpikePrime και Mindstorms EV3, συσκευές εικονικής πραγματικότητας, ντοκιμαντέρ και το λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης Sketchup.

Περάσαμε υπέροχα!!!

v

STEM & ARTS: οι μικροί/ές επιστήμονες της Ε΄τάξης