Το μήνα Οκτώβριο, όλες οι τάξεις του σχολείου μας, επισκέφτηκαν με τη σειρά τη βιβλιοθήκη, προκειμένου να γίνει μια πρώτη γνωριμία με το χώρο της βιβλιοθήκης για την Α΄ τάξη και μια γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας της για τις μεγαλύτερες τάξεις. Οι μαθητές μέσα από τις συναρπαστικές παιγνιώδεις δραστηριότητες, εξερεύνησαν το χώρο και ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τα βιβλία της. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ τάξης γνώρισαν το χώρο της βιβλιοθήκης μέσα από ένα παιχνίδι κατά το οποίο κλήθηκαν να κατασκευάσουν τη λέξη «βιβλιοθήκη» με τρισδιάστατα γράμματα. Τα παιδιά σκέφτηκαν, συνεργάστηκαν και στο τέλος τα κατάφεραν!

Οι μαθητές της Β΄ τάξης ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τους κανόνες της βιβλιοθήκης μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι, κατά το οποίο δύο μαθητές μεγαλύτερης τάξης έδειξαν στα παιδιά τα λάθη που μπορεί να γίνουν, κατά τη διαδικασία δανεισμού ενός βιβλίου. Τέλος, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης είχε ετοιμάσει παιχνίδι με «παραμυθοαινίγματα».

Έτσι, τα παιδιά χωρίστηκαν  σε ομάδες, συνεργάστηκαν και έλυσαν αινίγματα, των οποίων οι λύσεις ήταν οι τίτλοι γνωστών παραμυθιών!

Συνεχίζοντας, οι μαθητές της Γ΄ τάξης γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και έπαιξαν το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» με αφορμή τη νέα μασκότ της βιβλιοθήκης και της ανακάλυψης του ονόματός της.

Οι μαθητές  των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης επίσης μέσα από παιχνίδια «κρυμμένου  θησαυρού» (διαβαθμισμένης  όμως δυσκολίας, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών) όπου έπρεπε να λύσουν γρίφους  

που οδηγούσαν σε στοιχεία, ώστε  στο τέλος να ανακαλύψουν το όνομα της νέας μασκότ της βιβλιοθήκης μας και για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι!

Τελικά, οι μαθητές του σχολείου μας γνώρισαν το χώρο και τους κανόνες της βιβλιοθήκης, μέσα από αυτό που αρέσει περισσότερο στα παιδιά: το παιχνίδι!

Δράσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης