Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές της Στ΄τάξης επισκέφθηκαν την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Κήπο των Ηρώων καθώς και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού ξεναγού κυρίου Αποστολάκου Γιώργου, τα παιδιά θαύμασαν το Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, τον ανδριάντα του λόρδου Βύρωνα και τα υπόλοιπα μνημεία Ελλήνων, Φιλελλήνων και πεσόντων υπέρ της ανεξαρτησίας του Μεσολογγίου. 

      Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Πινακοθήκη οι μαθητές είδαν από κοντά την πλούσια συλλογή πινάκων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, καθώς και την πρωτότυπη, έντυπη έκδοση του “Υμνου εις την Ελευθερίαν”, τυπωμένη στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της Β’ Πολιορκίας.   

      Στο τέλος τα παιδιά μετέβησαν στο Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα, όπου έμαθαν για το αλάτι, που είναι κρυμμένο σε χιλιάδες προϊόντα, βρίσκεται σε πολλούς χρωματισμούς και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες.Κατά την επιστροφή τους  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον μαγευτικό υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας με τα φλαμίνγκο, τις τουρλίδες και τους πελεκάνους.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ΄τάξης στο Μεσολόγγι