Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με αφορμή αυτή τη μέρα πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο διαδικτυακές συναντήσεις την Τρίτη 2/4/2024 και την Πέμπτη 4/4/2024 με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ράνια Μπουμπουρή

     Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της “Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων” στους μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές επέλεξαν ένα κεφάλαιο από το βιβλίο, το οποίο και διάβασε η συγγραφέας και στη συνέχεια της έγιναν κάποιες ερωτήσεις. Στο τέλος τα παιδιά έδειξαν στην κ. Μπουμπουρή ζωγραφιές και κονκάρδες που είχαν ήδη κατασκευάσει, εμπνευσμένα από το βιβλίο. 

    Την ίδια μέρα σειρά είχαν οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων. Οι μαθητές είχαν διαβάσει στις τάξεις τους το βιβλίο “Η δημοκρατία” ,του οποίου τη μετάφραση έχει κάνει η κυρία Μπουμπουρή. Αρχικά τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τη διαδικασία που ακολουθείται για να ολοκληρωθεί η συγγραφή ενός βιβλίου, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συγγραφέας κατά τη μετάφραση ενός βιβλίου. Έπειτα παρουσιάστηκαν κάποια φύλλα εργασίας με απλές δραστηριότητες που είχαν ήδη ετοιμάσει τα παιδιά. 

    Την Πέμπτη η διαδικτυακή συνάντηση της κ. Μπουμπουρή είχε προγραμματιστεί με τους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων. Τα παιδιά της Α’ τάξης την καλωσόρισαν με ένα ωραίο ποίημα, ενώ της Β’ τάξης της έστειλαν διαδικτυακά έναν μύθο με τον τίτλο “Ο γάιδαρος και η κατσίκα”,που είχαν φτιάξει. Η συγγραφέας τους μίλησε για το Αίσωπο και τους μύθους του, ενώ διάλεξαν και διάβασαν το μύθο “Ο ήλιος και ο βοριάς”. Κλείνοντας την βιβλιοπαρουσίαση οι μαθητές της έθεσαν ερωτήσεις για τον τρόπο έμπνευσης και συγγραφής των βιβλίων της.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου