Την Τετάρτη, 10 Απριλίου και με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που θεσμοθετήθηκε από την τρέχουσα σχολική χρονιά και εφεξής θα γιορτάζεται κάθε 4 του ίδιου μήνα, η κτηνίατρος κα Γεωργοπούλου Βάσια αποδέχτηκε την πρόσκληση του σχολείου μας να μιλήσει στα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης.
Η κα Γεωργοπούλου μαζί με το κατοικίδιο σκυλάκι της σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα έδωσε με πολύ κατανοητό κι εύστοχο τρόπο πληροφορίες στα παιδιά για τη φροντίδα των ζώων, τις υποχρεώσεις ενός κηδεμόνα σε σχέση με τα κατοικίδια, τα δικαιώματά τους, την υιοθεσία τους, το ζήτημα των αδέσποτων και την περίθαλψή τους και τις χαρές και τα οφέλη που αποκομίζει ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου ζώου. Η κτηνίατρος, αφού μοιράστηκε τις εμπειρίες της στο επάγγελμα,δέχτηκε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους μαθητές μας και στη συνέχεια υπήρξε μια πολύ ωραία συζήτηση λύνοντας όλες τις απορίες τους.
Οι μαθητές μας , συνάμα, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά παρουσιάζοντας τα πλακάτ με τα συνθήματα που είχαν ετοιμάσει για τα ζώα πλαισιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη αυτή δράση και στέλνοντας το μήνυμα του σεβασμού και της προάσπισης των δικαιωμάτων όλων των ζώων.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Γεωργοπούλου που συμμετείχε στην πολύ ωραία δράση των παιδιών!
Ευχαριστούμε πολύ τη Διευθύντρια του σχολείου μας που με παρότρυνσή της στον Σύλλογο Διδασκόντων θα διατεθεί χρηματικό ποσό για την αγορά ζωοτροφής για τα αδεσποτάκια μας!

Επίσκεψη κτηνιάτρου στο σχολείο μας στα πλαίσια της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας