Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στην εβδομάδα του κώδικα μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες για την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων τους.

Με τους μαθητές της Α και της Β τάξης συζητήσαμε για τη χρήση των ρομπότ στις ημέρες μας, ζωγράφισαν τα δικά τους ρομπότ , τους έδωσαν όνομα και περιγράψαμε με απλά λόγια τη λειτουργία τους.

Οι μαθητές της Γ τάξης ζωγράφισαν τα δικά τους ρομπότ, γνώρισαν την έννοια του αλγόριθμου και ανέπτυξαν έναν δικό τους αλγόριθμο για την εργασία που θα ήθελαν να διεκπεραιώνει το ρομπότ τους. ( να πλένει τα πιάτα, να ποτίζει , να φτιάχνει ποπ κορν!!!)

Οι μαθητές της Δ τάξης αποκωδικοποίησαν πληροφορίες σχετικά με τη θέση και το χρώμα των pixels και ανακάλυψαν ψηφιακές εικόνες.Στη συνέχεια έφτιαξαν τη δική τους ψηφιακή εικόνα!

Οι μαθητές της Ε και Στ μετατράπηκαν σε μυστικούς πράκτορες και με τη χρήση της μεθόδου του Καίσαρα αποκωδικοποίησαν μηνύματα. Έπειτα δημιούργησαν και αντάλλαξαν δικά τους κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Το σχολείο μας πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek2021.