Ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας αποτέλεσε η επίσκεψη του σωματείου “Φάρος” Ποντίων Πατρών τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. Ένα ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού από την κ. Μάρθα Κυριακοπούλου με αναφορές στη μυθολογία και στην ιστορία, στη γλώσσα, στον πολιτισμό και στην Ημέρα μνήμης “την 19η Μαΐου ” μια ημέρα που καθιερώθηκε για να μη ξεχνάμε την βίαιη γενοκτονία που υπέστησαν χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Ζωντανή μουσική με ποντιακή λύρα ( κεμεντζέ) και χοροί του Πόντου γέμισαν το σχολείο μας με τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν χορεύοντας με ενθουσιασμό. Χορέψαμε μαζί με τα μέλη του συλλόγου και τον πρόεδρο τους κ. Αντωνιάδη Δημήτρη που μας δίδαξε χορούς όπως το τικ μονό , τικ διπλό , τον κωτσαρι , τον ομαλ.

Στους μαθητές/τριες έπαιξε κεμεντζέ ο λυράρης Κωνσταντίνος και έγινε παρουσίαση παραδοσιακών στολών του Πόντου όπου και φόρεσαν τις στολές 3 μαθητές/τριες μας. Ήταν μια δράση που μετατράπηκε σε γιορτή για όλους μας. Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου “Φάρος” Ποντίων Πατρών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας χάρισαν μια εξαιρετική και αξέχαστη εμπειρία.

Ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών στο σχολείο μας.